Tudjuk, hogy az Y generáció különbözik elődjeitől. Rengeteg kutatás, könyv született már rólunk. Ezer trénercég foglalkozik vele, hogy megtanítsa a vállalatokat arra, az Y generáció más, mint a korábbiak, más mint a későbbiek, vannak egyedi vonásai, amiket meg kell tanulni kezelni. Ezer cikk született róla, hogy hogyan kell coacholni az Y generációt, mert igénylik, mert akarják, mert különösen náluk-nálunk működik.

Az ezer cég ezer pszichológusa és ezer coacha dolgozik rajta, hogy összefoglalja generációnk jellemzőit 25 slide-on.

y2y coaching

https://www.emaze.com/@AFOOOOLR/Generations

Benne lesz, hogy nem tiszteljük a kort, türelmetlenek vagyunk, de legalább gyorsak, nem bízunk senkiben, hogy szeretjük a nagy színes képeket és az animációkat, utálunk egy helyben ülni és nem tudjuk elképzelni az életünket az okostelefonunk nélkül. Hogy ha ezt megtanítjuk mindenkinek, legyen az coach vagy felsővezető, akkor az már nem fog csodálkozni rajta, ha az Y generációs vezető instagramra posztol meeting alatt vagy csíkos zoknit hord a conversében.

Csodálkozni lehet, hogy nem fog, de hogy elfogadni vagy megérteni sem, az is biztos. Legalábbis nem egy félórás Y generáció tréning után. Márpedig a coaching alapvető feltétele a feltétlen elfogadás, hogy a coach hiszi és tudja, a coachee alkalmas a saját problémáinak megoldására. Nem azt mondjuk ezzel, hogy lehetetlen egy Y generációst nem Y generációsként coacholni. Hanem azt, hogy hihetetlen előnnyel indul az, aki tudja, hogy pontosan hogy gondolkodunk, hogy működünk, hogy van bekötve az agyunk.

y2y coaching

http://www.talentculture.com/tchat-preview-workplace-trends-through-the-eyes-of-millennials/

Ezért előny, ha a coach is Y generációs. A coachon is csíkos zokni van, a coach sem bírja ki, hogy másfél óráig egy helyben üljön és hogy ne nézzen rá a twitterére, míg a coachee bedob egy kapszulát a kávéfőzőbe. Ő is érdemelne azért pár szót a fenti pármillió karakterből. Hiszen ő is Y generációs. És érti, miről beszél a coachee. Nem kell megtanulnia elfogadni, mert ő is ilyen, Y, annak összes hátrányával, de összes előnyével együtt is. Ezzel időt nyer, nem kevés időt, ami felgyorsítja és leegyszerűsíti a coaching folyamatot.

A Y2Y fennállásának három évéből ezért hármat a saját generációnkkal töltöttünk. Tapasztalatainkat megosztjuk a legolvasottabb hazai szervezetei témájú blogon, ahol közel 300 cikket olvashatsz a hazai vállalatokban szerzett tapasztalatainkról, a hazai 25-40 éves korosztály működéséről. Ha bármi foglalkoztat még a munkavállalói/vállalkozói létről, és nem olvastál róla, megtalálsz minket az info@y2ycoaching.hu-n, várjuk a tippeket!