Startupoknak

Startupoknak business coaching szolgáltatást? Első hallásra nem hangzik az évszázad ötletének, aláírjuk. De hadd győzzünk meg pontról pontra. Milyenek a startupperek?

1. Zsugorik.

Nyilván nem fogsz kifizetni egy többszázezer forintos coaching folyamatot úgy, hogy éves bevételedből gyakran még a déli búzasörödre sem futja. Ez igaz, de helyette fejlesztetek szoftvereket, amikre szükségünk lehet coachként, tanulhatunk tőletek bátorságot, sőt vakmerőséget is, megnyitjátok a világképünket. És, ha jól választottunk, majd pénzetek is lesz. Nem most, nem holnap, hanem holnapután. Ezt hívják befektetésnek.

2. Lendületesek.

Ahogy P.G. Wodehouse zseniális könyve, a Forduljon Psmithhez írja:

Hajtson, mint a veszett fene! – mondta Freddie a sofőrnek.

– Hová? – kérdezte az, nem minden ésszerűség híján.

Ilyenek vagytok ti ám startupperek. Elképesztő tempót diktáltok, nyomjátok ezerrel, de hogy hová? Első valid, átgondolt üzleti terveteket akár évekkel előzheti meg terméketek elkészülte. Ha van ember, akire tényleg ráfér, hogy kéthetente leüljön hatvan percre és átgondolja, hogy hol van most és hova megy, az a startupper. Csak legyen vele egy coach, aki leszedi a szemellenzőjét.

3. Magabiztosak.

A startupperek hiszik és tudják, ők a legokosabbak a világon és soha be nem vallanák, hogy ha valamiben nem 100%-osan magabiztosak. Pont ezért van szükségetek coachra és nem (csak) tanácsadóra. Mert a coach azt segít kihozni belőletek, ami bennetek van, nem egy másik, ki tudja kin, mikor és hogyan működő modellt akar rátok húzni.

4. Elfoglaltak.

Magatok után loholtok folyton, gyakran a napi 8 órás állásuk mellett visztek még egy, vagy akár több startupot, egész biztosan nem fogtok leülni 60 percre sem, hogy “ne csináljatok semmit”.

Igen. Ezért égtek ki még gyorsabban, mint nagyobb cégnél robotoló Y társaitok. Ha csak nem veszitek észre időben, álltok meg egy percre, vagy egy órára, hogy megpróbáljatok segíteni magatokon és felvenni a nagy rohanásban elhagyott fonalatokat.

5. Világmegváltók.

Azért vagytok startupperek, mert pontosan tudjátok, hogy nem akartok életetek végéig egy kétezer fős szervezetben robotolni. Helyette megváltjátok a világot inkább még ma. Helyes. Tegyétek csak. És legyetek vele tisztában, hogy a startupper életmód kockázatait, bukásait, hullámvölgyeit ugyanúgy fel kell dolgozni, mint a “robotolást”. Nem kell ahhoz multinál dolgozni, hogy valaki robotoljon. Megy az egyedül is.

 

Ha startupper vagy és meggyőztünk, jelentkezz be és segíts nekünk elterjeszteni a startupper világban a business coaching kultúráját.