coaching

Színtiszta lustaságból összeszedtük neked a leggyakrabban feltett kérdéseket, de ha ezeken túl bármi újat szeretnél megtudni, ne habozd feltenni.

 

Mi az a coaching?

A coaching egy olyan folyamat, melynek során a coachod partnerként támogat, hogy elérd a céljaidat. Ha elakadtál, ha kérdéseid vannak a szakmáddal, karrierutaddal, magaddal kapcsolatban, a coach segíteni tud, hogy megtaláld a válaszaidat. Anélkül, hogy egyetlen tanácsot is adna. Csak kérdez, szembesít, tükröt tart, rávilágít azokra a dolgokra, amik eddig árnyékban voltak.

A coach az pszichológus?

Nem. Van coach, aki pszichológus is, de nem minden pszichológus coach és nem minden coach pszichológus. A business coachok többsége az üzleti életből kerül ki és jelentős szakmai tapasztalat van a háta mögött.

Honnan tudom a millió fajta coach közül, hogy ki tud nekem segíteni?

Ha üzlettel, szakmával kapcsolatos kérdésed van, business coachot válassz. Olyat, aki tagja valamelyik coach világszervezetnek (ICF, EMCC), van coach végzettsége és van releváns szakmai tapasztalata. Nem mert ezektől okosabb lesz, hanem mert gyorsabban fogsz vele eredményre jutni.

Mit várhatok egy business coachtól?

Motivációt, lendületet, magadra találást. De lehet, hogy még több kérdéssel távozol majd, mint ahogy megérkeztél hozzánk. És panaszkodni sem fogunk hagyni.

Miben tud nekem segíteni egy coach?

Bármiben, ami a jeleneddel és a jövőddel kapcsolatos. A múltodon már nem. És nem is firtatjuk.

Az baj, ha magánéleti aspektusa is van a kérdésemnek?

Nem baj. De business coachinggal foglalkozunk, tehát az alapvető kérdések, célkitűzések mutassanak a szakmád, az üzleti éned irányába.

Hogy válasszak közületek?

Olvasd végig a bemutatkozásainkat, olvass tőlünk cikkeket és ha még mindig nem tudod eldönteni, melyikünkkel szeretnél dolgozni, kérj tőlünk találkozót. Akár mindannyiunktól. Az első találkozó mindig ingyenes. Ha nincs preferenciád közülünk, választunk neked coachot.

Hol fogunk találkozni?

Ahol akarod és ha neked mindegy, ahol mi akarjuk. A kedvenc kávézóinkban, parkban, lóversenypályán vagy bárhol, ahol ki tudod kapcsolni a napi problémáidat és magadra tudsz fókuszálni.

Kaphatok számlát?

Kaphatsz és fogsz is kapni.

Fizethetek részletekben?

Igen. Alapesetben havi elszámolással dolgozunk, ha te másmilyet szeretnél, jelezd és megegyezünk.

Ha két coaching ülés között kérdésem van, felhívhatlak?

Igen, felhívhatsz, írhatsz facebookon, skypeon, viberen, messengeren, ahol akarsz, válaszolni fogunk. A szerződés aláírásától kezdve 6 hónapig állunk rendelkezésedre bármikor.

Ha a coachingnak vége és megoldódnak a kérdéseim, kereshetlek két év múlva az újabbakkal?

Kereshetsz és keress is.

Amiket elmondok, az köztünk marad?

Igen, titoktartással szerződünk. Ha megengeded, akkor a céged kikerül a referenciáink közé és tőled is kérünk pár mondatot a coachodról, ezzel is segítve a többiek választását.

Tényleg csak Y generációsokkal dolgoztok?

Nem. Volt olyan tréningünk, ahol rajtunk kívül senki nem volt Y generációs. Azokkal dolgozunk, akik nyitottak változtatni abba az irányba, ahogyan mi képzeljük el a munkaerőpiacot. Ha Y, Y, ha X, hát X. Vagy Babyboomer, Veterán. Alfákkal nem dolgozunk, azok otthon is túl sokan vannak 🙂