Nagy-Józsa Dorottya vagyok, civilben két kislány édesanyja, kvalifikált business coach, a Y2Y ötletgazdája, alapítója, vezetője.

A közgázon végeztem nappal, mellette munkába álltam éjjel, először a légi szállítmányozásban dolgoztam, utána az FMCG szektorba, a Coca-Colához kerültem.

Termeléstervezőként kezdtem, majd másfél év múlva projektkoordinátori pozíciót kaptam, már az SAP területén. Újabb fél év múlva megkaptam az SAP tervező moduljának projektmenedzseri feladatait. A téma egyedüli hazai szakértőjeként a cégben, először kerültem olyan ad hoc helyzetbe, hogy 25 éves „gyerekként” pólóban és farmerben improvizáltam másfél órát fekete öltönyös CEO-knak, angolul. További másfél év múlva megbíztak az egész Tervezési Osztály vezetésével.

Kinevezésem után, 27 éves nőként, 2 szinttel a vezérigazgató alatt, a Műszaki Igazgató közvetlen beosztottjaként meg kellett küzdenem minden létező előítélettel. Sem a Sales-en, sem a Supply Chain-en nem dolgozott nő ilyen magas beosztásban rajtam kívül. De a férfiak között sem volt senki, aki ne lett volna legalább 10 évvel idősebb nálam.

Ha tudtam volna ekkor, mire jó egy business coach, könyörögtem volna érte. Megbecsültek, megszerettek, elfogadtak, tiszteltek, beilleszkedtem – de vért izzadtam érte.

Nagyon jó visszajelzéseket kaptam, megtaláltam a hangot idősebbel, fiatalabbal. Brutális tempóban dolgoztunk, SAP go-live időszakokban heteket töltöttünk külföldön úgy, hogy még a napvilágra sem jutottunk ki. Imádtuk. Meg kellett tanulnom, hogy kit motivál, hogy hazamehet a hétvégére és kit, hogy szombaton éjfél után mellette futok a gymben.  Kit kell számon kérni, ha órákig tart az ebédszünete és kinél kell szemet hunyni felette, ha tízpercenként posztol facebookra.

Akkor és ott döntöttem el, hogy egyszer ezzel szeretnék foglalkozni, ezért döntöttem úgy, business coach leszek. Coaching szemléletű vezetőként is az foglalkoztatott leginkább, miben különböznek az egyes generációk, milyen pontosan a mienk, hogyan kell minket vezetni, mit várunk el egy munkahelytől. Coachként is ezt a témát választottam, ebben az irányban képzem magam.

 

y2y business coaching cta