Az Y-kompatibilis coach: Y.

A Y2Y blogon találsz majd jó pár érdekes anyagot olyan hazai és főleg külföldi kutatásról, amik Y generációsokról szólnak. A generáció határairól nincs egységes nemzetközi megegyezés, ezért a kutatási eredményeket is nehéz összehasonlítani egymással. Az X végét és így az Y elejét valahova 1980-1982 közé, az Y végét pedig valahova 1995-2000 közé teszik.  Az egyszerűség kedvéért most legyen Y az, aki 1980 után született és coach szemmel szóba jöhet – bár biztos, hogy léteznek már gimisekre specializálódott coachok is.

A kutatások 5 legfontosabb pontja coach választás szempontjából:

Az Y generációsok saját bevallásuk szerint az Y generációsokkal tudnak legkönnyebben együtt dolgozni (Coaching Team, Gen_Horizont_2014)

Az Y generációsok 40%-a ítélte meg nehezebbnek, ha egy 50 év felettivel kell együtt dolgoznia. (Coaching Team, Gen_Horizont_2014)

Az Y generációsok 38%-a állította, hogy a náluk idősebb, senior menedzsment gondolkodása nem passzol a fiatalabbakéhoz. (Millennials at work, PriceWaterhouseCoopers, 2008)

Az Y generációsok 34%-a vallotta, hogy személyes motivációikban megfélemlítve érzik magukat a többi generáció által. (Millennials at work, PriceWaterhouseCoopers, 2008)

Az Y generációsok 50%-a említette, hogy úgy érzik, az előttük levő generációk nem is mindig értik, hogy ők hogy használják a technológiát munkájukban.

További érvekért nézz körül a blogon, de addig is:

Szerinted, a fentiek alapján, ki lehet a legjobb coach egy Y számára?

Na ugye.